Praljak otrov skrivao u sakou

16:17, 30.11.2017.
Thumbnail

Holandska tužiteljica Marilyn Fikenscher potvrdila je kako je bočica iz koje je osuđenik Slobodan Praljak popio tekućinu, sadržavala smrtonosni otrov.

"Preliminarnim testovima supstance u bočici utvrđeno je da je tečnost sadržavala hemijske supstance koje uzrokuju smrt", rekla je Fikenscher dodavši kako je Praljak bočicu krio u džepu od sakoa, piše The Guardian.

Holandska policija pokrenula je istragu o samoubistvu ovog haškog optuženika. Cilj je saznati ko je i kako prokrijumčario otrov u sud.

"U toku je nezavisna istraga koju su inicirale holandske vlasti na zahtjev ICTY-ja. Sarađivaćemo u potpunosti", rekao je portparol Tribunala.

Istragu će provesti i međunarodni inspektori jer je riječ o međunarodnom sudu. Nije poznato da li će u okviru Evropola učestvovati neko iz BiH ili Hrvatske, čiji je Praljak takođe bio državljanin.

Do sada su ispitani članovi Praljkovog advokatskog tima. Niko još nije uhapšen, a nije ni saopšteno koja je vrsta otrova koju je ispio. Tijelo je prebačenu u jednu od bolnica gdje će danas biti izvršena obdukcija.

Hrvatski mediji objavili su ranije kako je Praljak preminuo u sudu, a ne u bolnici kako je ranije saopšteno. Medicinski tim ga je pokušao oživjeti, ali je bilo kasno. Proglasili su ga mrtvim nakon dva sata.

(Klix.ba)