Mtel daje stipendije studentima elektrotehnike i informacijskih tehnologija

12:02, 14.11.2014.
Thumbnail

Kompanija "M:tel" poziva najbolje studente fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija da se prijave na konkurs za dodjelu 25 stipendija ove kompanija u mjesečnom iznosu od 300 KM.

Iz "M:tela" ističu da će studenti koji budu odabrani na konkursu dobijati mjesečne stipendije do kraja prvog ciklusa studija, te da kompanija svojim stipendistima obezbjeđuje i stručnu praksu u trajanju od mjesec dana, kao i stručno lice koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.

Konkurs pod nazivom "Stipendije za budućnost" objavljen je danas i otvoren je 30 dana, a pravo prijave imaju svi studenti završne godine i apsolventi prvog ciklusa studija sa prosjekom ocjena iznad osam, koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja.

"Konkurs se odnosi na studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacionih tehnologija u Mostaru", saopšteno je iz kompanije "M:tel".

Pri izboru najboljih studenata biće uzeto u obzir i njihovo učestvovanje u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima, te posjedovanje međunarodno priznatih sertifikata iz oblasti koja je predmet studiranja.

Prednost će pri imati i studenti koji su osvajali nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport, te angažman u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima.

Iz kompanije "M:tel" ističu da konstantno i posvećeno ulažu u prijateljstva sa mladim i talentovanim ljudima, kako bi ih podržala na njihovom putu ka što uspješnijoj i boljoj budućnosti, ističući i da "m:stipendije" - "Stipendije za budućnost" ove godine dodjeljuju peti put.

Više informacija o zainteresovani mogu pronaći na internet stranici /www.mtel.ba/mstipendije/ ili mejlom /[email protected]/.