Potkozarje bez vode: Nemaju ni da napune čašu!

20:40, 11.07.2017.
Thumbnail

Dok neki pune bazene i peru automobile, u Potkozarju nemaju vode ni da napune čašu. U centru za razvoj sela tvrde da je nestanak vode kod jednih upravo posljedica neracionalnog trošenja kod drugih.

Pa tako na 40 stepeni, Karalići moraju do potoka po vodu da bi se okupali i napojili stoku.

"Imam probleme za vodu i za kuću i za kupanje male bebe, što ste i vidJeli, i za stoku. Imam i kravu, ovce, kokoši, imam piliće. To sve ja moram nanijeti vode u rukama", kaže Jela Karalić.

vode nemaa

Nije prvi put da im voda nestaje, pa su naučili da se snalaze. Porblem se ponavlja već deceniju, a na ovim temperaturama, nimalo im nije lako. Kažu da od nadležnih nikada nisu dobili odgovor.

Zbog prekomjerne potrošnje, a da bi ispoštovali sve, dok jedno naselje ne bude imalo vodu, drugo će je imati. I tako na smjenu od 24 sata, kažu u Centru za razvoj sela.

"Pokušavamo da onoliko koliko vode ima toliko i dostavimo građanima, sve drugo bi bila jedna nerealna priča iz koje bi uljuljkivali ljude ako bi obećavali kako će oni već sutra neko snabdijevanje, ja mislim da neće", kaže Draško Ilić, direktor Centra za razvoj sela i poljoprivrede.

nema vode

Nadaju se da će, ubuduće, komunalna policija kažnjavati svaku prekomjernu potrošnju. Drugačije ne može, kažu. A kada će u Potkozarju da se okupaju vodom iz svog tuša, to još ne znaju.