Popodne pljuskovi sa grmljavinom

09:12, 02.06.2018.
Thumbnail

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će u prvom dijelu dana biti toplo i sunčano, a popodne nestabilno uz rijeđu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Jutros je pretežno sunčano, na istoku nešto oblačnije, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 26 do 32, a u višim predjelima do 22 stepena Celzijusovih.

Sredinom dana doći će razvoja oblaka na istoku koji donose pljuskove sa grmljavinom, a tokom popodneva pljuskovi će postepeno jačati, pa će ponovo biti uslova za lokalno obilnije padavine i pojavu grada ponegdje.

Kasnije popodne i uveče povremeni pljuskovi su mogući i na zapadu, dok će na jugu biti pretežno sunčano.

Vjetar će biti slab do umjeren u Hercegovini, a na jugozapadu zapadni i jugozapadni, a u ostalim dijelovima, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Gacko, Bjelašnica i Sokolac 12, Kalinovik i Šipovo 13, Nevesinje i Bugojno 14, Mrkonjić Grad, Rudo, Sebrenica, Foča, Istočno Sarajevo, Ribnik, Sarajevo, Livno i Han Pijesak 16, Višegrad, Krupa na Uni, Mrakovica, Novi Grad 17, Bileća i Prijedor 18, Banjaluka, Tuzla, Zvornik, Tebinje i Kneževo 19, Bijeljina i Mostar 20, Doboj i Srbac 21 stepen Celzijusov.

(Srna)