Policijska potjera: Banjalučani nakon pljačke bježali ukradenim automobilom!

11:29, 24.03.2017.
Thumbnail

Banjalučka policija uhapsila je tri lica, od kojih su dva maloljetna, zbog krađe u auto-praonici u Banjaluci, nakon koje su pobjegli ukradenim automobilom, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ u ovom gradu.

Ova lica izvršila su krađu u auto-praonici u Ulici Marije Dimić, a potom su pobjegli automobilom "fijat marea".

Pripadnici policijskih stanica Banjaluka-Lazarevo, Banjaluka-Obilićevo, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka i Sektora kriminalističke policije banjalučkog CJB uhapsili su Banjalučanina čiji su inicijali T.V. /19/ i dva maloljetna lica u noći između 22. i 23. marta.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su ova lica 22. marta u 19.20 časova u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci ukrala automobil "fijat marea", koji su zatim koristili za izvršenje krivičnog djela.

Utvrđeno je i da su ova lica duži period krala na području u nadležnosti CJB Banjaluka, i to najčešće iz auto-praonica.

Za sada je utvrđeno da su izvršili osam krivičnih djela teška krađa i oduzimanje motornog vozila, zajedno sa drugim maloljetnim i punoljetnim licima.

Nakon hapšenja, prema maloljetnicima je postupano u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.

Osumnjičeni T.V. je nakon ispitivanja pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, protiv njega će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Automobil je vraćen vlasniku.

(Srna)