Policija sinoć blokirala izlaze iz Beograda

11:11, 23.09.2017.
Thumbnail

Policajci naoružani puškama blokirali su sinoć Pančevački, Pupinov, Brankov, Stari železnički most, Gazelu i Autokomandu, a policija je viđena i u Bulevaru despota Stefana, naselju Zbeg, na Ibarskoj magistrali, na Bubanj potoku, kod naplatne rampe "Vrčin".

U pitanju je bila proba akcije "Vihor", prema nezvaničnim informacijama, piše Blic.

Akcija "Vihor" naređuje se u situacijama kada su u pitanju veliki događaji zbog kojih je potrebna brza i široka akcija policije, pri čemu svaka patrola zna šta u tom trenutku treba da uradi, ko blokira mostove, autobuske i željezničke stanice, izlaze iz grada i svaki sličan korak, a da je sinoć bila u pitanju proba ove akcije sve do njenog završetka nakon oko sat i po nisu znali ni policajci na terenu.

U Bulevaru despota Stefana, kako je javio reporter "Blica" sa lica mjesta, saobraćaj je bio potpuno zaustavljen, vozila su stajala u koloni, a na ulicama su bili specijalci sa pancirima i puškama.

Ni policajci koji su na početku Pupinovog mosta sa lijeve obale Dunava u pancirima i sa oružjem nisu smjeli da daju informacije o tome zašto je blokiran ovaj prelaz, prenio je portal "Lobi-info".

Jedan od Beograđana na društvenim mrežama napisao je da je na Starom železničkom mostu u smjeru ka Novom Beogradu vidio raciju, a da su specijalci "otvarali gepeke automobila i nešto tražili".

Prema riječima drugog očevica, na Autokomandi su bile zatvorene dvije trake, a specijalac "propušta po jedno vozilo u smjeru ka Konjarniku". Beograđani su javili i da su tri patrole specijalaca kod Vukovog spomenika, u Bulevaru kralja Aleksandra.

Blokiran Bubanj potok. Nešto se desilo u Beogradu. Šta? pic.twitter.com/2HjoSS28pj

— Ljubisa Bojic (@LjBojic) September 22, 2017

Kako su naveli očevici, policija "naoružana do zuba" bila je i kod pogona GSP na Karaburmi, gdje su zaustavljali vozače i svima provjeravali dokumenta.

Saobraćaj je normalizovan oko ponoći, a grad su tokom probe akcije do poslije ponoći nadletali helikopteri.

(Blic)