Policija okupirala Trg Krajine

21:23, 01.04.2016.
Thumbnail

Pljačka na sred Trga krajine, pucnjava, specijalci i oklopna vozila – pokazna vježba Policije RS oduševila je Banjalučane, posebno one najmlađe. Na štandovima sa puškama, pištoljima, forenzičkom opremom i radarima svi su se zadržavali.

Policajci su bili tu da do tančina objasne kako funkcioniše svaki dio opreme. Osmogodišnji David Maletić danas je odlučio – želi da postane policajac, i, kako kaže, “hapsi loše momke”.

"Najviše mi se svidjelo kad su ono pucali sa puškama, a ono okolo bomba neka bila. Vidio sam puške, pištolje, odijela", rekao je David Maletić.

Dok dječaci maštaju o policijskoj uniformi, djevojčicama se policija baš i ne dopada. Kažu da je to muški posao, ali ne kriju oduševljenje onim što su policajci pokazali.

"Čini mi se jako poučno ovo i interesantno, pogotovo za omladinu i mislim da ovo češće treba organizovati jer je vrlo interesantno", rekla je Ivana Blagojević.

Direktor Policije, Gojko Vasić, kaže da su policajci uvijek na usluzi građanima. Tu su da ih informišu i pomognu. Priznaje da im, ipak, nedostaje oprema.

"I dalje imamo potrebe da se puno više ulaže u opremanje policije, posebno u oblasti tehnike, krimalističke tehnike, kriminalističko-tehničkih vještačenja, opreme koja je vrlo zahtijevna za oblast sajber kriminala", rekao je direktor Policije RS Gojko Vasić.

Na štandovima sa oružjem najduže su se zadržavali mladi momci. Koliko je biti policajac postalo popularno, najbolje pokazuje posljednji konkurs za Policijsku akademiju. Za 80 mjesta prijavilo se više od hiljadu kandidata.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!