Policija istražuje prijetnje supruzi fudbalskog sudije Majkla Olivera

15:32, 15.04.2018.
Thumbnail

Britanska policija istražuje prijetnje upućene supruzi fudbalskog sudije Majkla Olivera, koji je u centru pažnje zbog suđenja u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Oliver je u trećem minutu nadoknade vremena prošle srijede dosudio diskutabilan penal za Real, koji je iskoristio Kristijano Ronaldo, nakon čega se španski tim plasirao u polufinale. Juventus je do tada vodio sa 3:0 i imao je u rukama produžetke.

Olivera su kritivovali golman Juventusa Djanluidji Bufon, koji je isključen, ali i pojedini italijanski mediji i veliki broj navijača

Bi-Bi-Si je prenio da je Lusi, supruga Majkla Olivera, dobila brojne pretnje, nakon što je na društvenim mrežama objavljen broj njenog mobilnog telefona. Ona je sudija ženske Super lige, a sudila je i utakmice nižerazrednih muških engleskih klubova.

Takođe, policija istražuje i navode da je nekolicina ljudi lupala na vrata od kuće bračnog para i uzvikivala razne uvrede kroz otvor za poštu na vratima.

Lusi Oliver je dobila pretnje i putem društvenih mreža.

Udruženje profesionalnih sudija Premijer lige podržalo je Olivera i osudilo vrijeđanje njegove supruge.

Legendarni golman Juventusa je posle utakmice oštro kritikovao Olivera i rekao da umjesto srca ima kantu za smeće, a juče je rekao da stoji iza svega što je rekao.

On je priznao da je možda "malo pretjerao", ali je rekao da je 33-godišnji Oliver mlad za tako važnu utakmicu.

"Sve bih to ponovio, možda drugačijim riječnikom, da kažem civilizovanijim. Ali izjave ostaju", rekao je 40-godišnji Bufon.

(B92)