Pogledajte raspravu opozicije sa policijom FOTO / VIDEO

16:31, 13.09.2017.
Thumbnail

Predstavnici opozicije pokušali su da uđu u malu salu, ali ih je u tome spriječila policija. Kordon policije nalazio se na spratu zgrade parlamenta, a poslanici opozicije zaustavljeni su na stepenicama.

Predstavnici opozicije su istakli da je ovo rušenje Ustava RS.

“Nastavljeno je kršenje Poslovnika Narodne skupštine i zakona”, rekao je Govedarica, nakon što je sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena u maloj sali zgrade parlamenta, ali poslanicima opozicije policija i skupštinsko osiguranje nisu dozvolili da prisustvuju zasjedanju.

skupstina naguravanje

Govedarica tvrdi da predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović nije mogao svim opoziconarima, kolektivno, izreći mjeru zabrane, već samo pojedinačno, što nije urađeno, ali im je zabranjeno prisustvo sjednicama parlamenta.

“Ovo je bezakonje. Ne možemo više ovako da radimo i to mora da zna ‘Veliki Baja’ (Milorad Dodik). Nažalost, zloupotrijebili su i MUPRS-a i svi su ‘videoigrica’ u rukama Dodika..”, rekao je Govedarica.skupstina naguravanje 3

I poslanik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da je sve ovo urađeno da bi vlast izbjegla raspravu o revizorskom izvještaju o stanju budžeta u prošloj godini.

Tvrdi da je nakon današnje zabrane opoziciji da prisustvuju sjednici parlamenta prkršen zakon.skupstina naguravanje 4

“Ovo je potpuna anarhija i totalni mrak. Zasjedanje u maloj sali je protivzakonito, a vlast zloupotrebljava sve pravne norme”, rekao je Borenović.

Pogledajtu raspravu opozicije sa policijom.

(ATV)