Podrška roditeljskoj kući: Sonja Karadžić Jovičević donijela poklone

11:49, 14.12.2017.
Thumbnail

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević posjetila je danas u Banjaluci Roditeljsku kuću gdje je razgovarala o problemima i načinu funkcionisanja ove kuće.

Nakon što je u ime svoje porodice uručila poklon - DVD plejer i crtane filmove, Jovičevićeva je rekla da je cilj njene posjete da vidi u kakvom ambijentu borave djeca koja idu na terapije, te da procijeni šta im je potrebno.

Ona je pozvala sve, koji su u mogućnosti, da na bilo koji način pomognu funkcionisanje i opremanje Roditeljske kuće.

Upravnik Roditeljske kuće Katica Kerkez rekla je da su im najpotrebnija finansijska sredstva, s obzirom da Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" nema stalni izvor prihoda.

Ona je navela da su određena sredstva dobili od institucija vlasti, ali da nisu dovoljna.

"Roditelji sami obezbjeđuju hranu, smještaj im je besplatan, trudimo se da obezbijedimo higijenska i sredstva za dezinfekciju, kao i da platimo račune. Uprkos teškim situacijama nikada nećemo odustati od Roditeljske kuće", navela je Kerkezova.

Ona je naglasila da nikada nije i neće biti dovedena u pitanje opravdanost postojanja Roditeljske kuće, s obzirom da roditeljima olakšava finansijski, a djeci pruža sigurnost i prijatan boravak uz porodicu nakon dolaska sa dječije hematologije.

U Roditeljskoj kući trenutno su smještene četiri porodice, a od otvaranja su boravile 44 porodice.

Roditeljska kuća izgrađena je prošle godine na inicijativu članova Udruženja "Iskra", novcem prikupljenim na donatorskoj večeri pod pokroviteljstvom kabineta predsjednika Republike Srpske.

(Srna)