Počeo sastanak predsjednika i premijera Srpske i Srbije

11:42, 10.11.2017.
Thumbnail

U Beogradu je počeo sastanak predsjednika i premijera Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, te Ane Brnabić i Željke Cvijanović.

Sastanak se održava u Palati Srbija uoči zajedničke sjednice vlada Srbije i Srpske.

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje.

Zajednička sjednica dvije vlade biće održana u Palati Srbija s početkom u 11.30 časova, dok su izjave za medije premijera planirane u 13.30 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon izjava predviđeno je svečano potpisivanje sporazuma o saradnji u oblastima infrastrukture kvaliteta između Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Ministarstva privrede Srbije.

Sporazum će  potpisati ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar privrede Srbije Goran Knežević, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Biće  potpisan i memorandum o saradnji Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za period od 2017. do 2021. godine.

Memorandum će potpisati ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević i ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

Predstavnici Republike Srpske i Srbije potpisaće danas u Beogradu memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja,  saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Memorandum će potpisati ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić.

Svečano potpisivanje sporazuma i memoranduma o saradnji planirano je za 13.45 časova.

(Srna)