Počeli Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

09:19, 10.08.2017.
Thumbnail

Predstavom "Osmi dan" DIS pozorišta mladih iz Banjaluke, u Mrkonjić Gradu su počeli 9. Dani pozorišta.

Riječ je o melodrami za koju je napisao tekst i režirao je Novica Bogdanović.

On je pojasnio da je "Osmi dan" svakodnevna priča, koja može da se vidi i doživi u bilo kojoj sredini.

"Predstava govori o malim ljudima koji imaju uobičajene probleme. To je simpatična priča i dovoljno duboka da se pitamo - da li je to što radimo dobro?" naveo je Bogdanović.

On je istakao da Mrkonjić Grad ima dobre glumce, sjajnu publiku, te da ovakvi festivali pokazuju koliko je pozorište potrebno.

Član mrkonjićkog Gradskog pozorišta Božana Marčeta kaže da su pripremili kvalitetne predstave za 9. Dane pozorišta, koji će trajati do 13. avgusta.

"Pripremili smo sjajne predstave, vodeći računa o svim pozorišnim formama. Ove godine smo, znajući želju publike, birali malo više komedija", rekla je Marčeta.

Osim ove predstave, publika će sljedećih dana imati priliku da gleda i predstave "Đavolja posla" Fedre iz Bugojna, "186. stepenik" Studentskog pozorišta sa Pala, te "Malograđansku svadbu" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke.

Peti dan, 13. avgusta, u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigraće predstavu "Kad telefon zazvoni".

Publika će nakon svake predstave imati priliku da je ocijeni od jedan do pet, tako da sud o najboljoj predstavi donosi publika.

Organizator Festivala je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština. Manifestaciju su pomogli i mnogi drugi privredni subjekti.

(Srna)