Počele bitke za trofej na 16. ATP Čelendžeru "BL Open"

20:25, 11.09.2017.
Thumbnail

Na teniskim terenima u parku Mladen Stojanović počele su borbe za trofej na 15. ATP Čelendžeru “Banjaluka open 2017. I ove godine, šaroliko tenisko društvo sa svih svjetskih merdijana doputovalo je u največi grad Srpske. Medj njima i japanac, kento Tagašira. Kako kaže, raduje ga što je dobio priliku da odiigra još jedan turnir ovog ranga na evropskom tlu.

"Uvijek je teže igrati u Evropi, nego u Aziji odakle je dolazim. Evropski ovog ranga usu daleko kvalitetniji nego kod nas , a samim tim imam priliku da napredujem", rekao je teniser Kento Tagašira.

Na pomen Keia Nišikorija, najboljeg japanskog tenisera, uz smiješak nam otkriva nam i jednu zanimljivost.

"Poznajemo se. Trenirao sam nedavno sa njim, kada sam boravio u Americi, ali on je ipak previse dobar za mene. Kei je teniska klasa", rekao je Nišikorija.

U Teniskom klubu "Mladost", zadovoljni su početkom turnira. Prvi nosilac je španac Roberto Karbelja Baenas, tu je i stari znanac banajlučke publike Danijel Himeno Traver, kao i jedan od najboljih juniora svijeta Miomir Kecmanović. Imena koja su garant da će publika moći da uziva u dobrom tenisu narednih sedam dana, uz nadamo se kazu organizatori i povoljne vremenske prilike.

"Svi igrači koji su u glavnom dijelu turnira su doputovali. Samo još da nas vrijeme posluži", rekla je direktor turnira Lana Popović.

Bilo koji teniski turnir nezamisliv je bez vrijednih ruku sakupljača loptica. Mališani na banjalučkog čelendžeru, trenutke odmore koriste za druženje, prije novog izlaska na teren. Uglas kažu, da im je veliko zadovoljstvo što imaju priliku da daju svoj doprinos organazaciji turnira.

"Nije nam naporno. Imamo izmjene svakih pola sata. Dobro se zabavaljamo, druzenje je u prvom planu, a upoznali smo i neke od tenisera", rekli su sakupljači lopticaSanja, Stefan i Kristijan.

Nagradni fond ATP čelendžera "Banjaluka open" ove godine iznosi 43.000 evra, od čega će pobjednik inkasirati 6.190 evra, ali i 80 ATV bodova.