Počela obnova društvenog doma u Verićima

17:50, 16.05.2018.
Thumbnail

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić ozvaničio je danas početak obnove društvenog doma u Verićima, za šta je izdvojeno oko 100.000 KM.

Gradonačelnik Radojičić kazao je da Grad nastoji da na svim područjima grada raavnopravno ulaže, da se obnavljaju domovi kako bi mještani i kulturno-umjetnička društva imali prostor za društvene aktivnosti.

"Prošle godine smo započeli projekat obnove društvenih domova, i planiramo da svake godine bude obnovljeno bar tri doma na različitim krajevima grada", naglasio je on.

verici1

Kada je riječ o obnovi doma u Verićima, Radojičić je kazao da će objekat dobiti fasadu, da će biti uređen ulazni trijem i stepenište, biti izgrađeni trotoari oko objekta i ugrađena vanjska stolarija.

"Mještani već koriste ovaj objekat, ali će tek poslije ovih radova biti u potpunosti u upotrebi. Pored ovog, radićemo potpuno novi dom u Krminama, Laušu i imamo planirana sredstva za dom na Petrićevcu gdje trenutno rješavamo određene imovinsko-pravne probleme", kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac, kazao je da su tražili da se završi ovaj objekat u kojem su smješteni i ambulanta i laboratorija, apoteka i mjesna zjednica.

Zahvalio je Gradskoj upravi na podršci i razumijevanju i na tome što će ove godine taj objekat, čija je gradnja počela prije tridesetak godina, konačno biti stavljen u funkciju.