Pobjednici Kiplimo i Jevtić

20:55, 05.11.2017.
Thumbnail

Kenijcu Samuelu Kiplimu bilo je potrebno sat i devet minuta da pretrči 21 kilometar staze prvog bilećkog polumaratona. U ženskoj kategoriji prva kroz cilj je prošla srpska maratonka Olivera Jevtić.

Pobjednici nisu krili oduševljenje.

"Prvi put trčim ovdje, drugi put sam u BiH, trčao sam i maraton u Banjaluci. Osjećam se veoma dobro, vazduh je čist a staza je bila dobra i ravna. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine", rekla je pobjednik "Bilećkog maratona" Samuel Naibei Kiplimo.

"Osjećam se presrećno, i zbog trke i zbog organizacije i zbog samog dočeka ovdje, kako ste me dočekali. Šta reći mislim da je Bileća dobila izuzetno sjajnu trasiranu stazu, mislim da je svjetska staza. Ja se nadam da će bilećki polumaraton biti na mapi evrope i svijeta", rekla je pbjednica "Bilećkog polumaratona" Olivera Jevtić.

Bilećki polumaraton po prvi put se organizuje u ovom dijelu Republike Srpske. Iako je tek prvi dobrom organizacijom, gostoprimstvom i odlučnim uslovima oduševio je takmičare pristigle sa svih strana.

"Ovo je fantastična trka, fantastičan doček. Ovo što vi imate nisam vidjeo ni na jednoj trci od nekih 780 trka koliko ja imam. Prvi maraton ima i svoju himnu", rekao je najstariji učesnik "Bilećkog polumaratona" Zoran Janković.

"Oduševljena sam. Znači, vjerujte mi toliko trka sam trčala ovakav prijem pogotovo na ovim prostorima ne postoji", rekla je Nora Trklja, učesnik "Bilećkog maratona".

Na prvom bilećkom polumaratonu učestvovalo je preko 500 trkača a njih 130 trčalo je glavnu trku. Održana je i trka zadovoljstva a snage su odmjerili i najmlađi Hercegovci. Organizatori kažu da nije bilo lako.

Ako je jedna Olivera Jevtić rekla da nije trčala na ljepšoj stazi a pretrčala je čitavu Evropu i svijet. E to je za sve pohvale", rekao je Ljubo Trklja iz Organizacionog odbora "Bilećkog polumaratona".

Najsrećniji Bilećani, kažu ne mogu da vjeruju da se ovo dešava u njihovom gradu. Zato ih je na stotine bodrilo učesnike prvog polumaratona.

Organizator prvog "Bilećkog polumaratona" je Zavičajni klub "Osvit" i bilećki maratonac Ljubo Trklja.