Pilot izvršio masovno ubistvo i oborio avion

09:57, 14.05.2018.
Thumbnail

Stručnjaci za rasvjetljavanje avionskih tragedija sve više su uvjereni da je pilot režirao nestanak malezijskog "boinga" 2014. godine, a da su putnici tokom leta ubijeni spuštanjem pritiska u avionu.

Džin Davson, advokat koji je zastupao porodice žrtava, otkrio je za "Njuz korp Australija" da dokazi ukazuju na to da je za nestanak aviona odgovoran jedan od članova posade.

"Pilot koji je upravljao letom "MH370" skrenuo je avion sa puta. Dokazi čvrsto pokazuju da je posada bila upletena. Pritisak u avionu bio je poremećen i ljudi su se gušili. Bilo je to ubistvo sa predumišljajem. Bilo je pomno planirano. Tijela nikada nisu pronađena", objasnio je Davson.

Istraživači koji pokušavaju da utvrde razlog nestanka leta "MH370" vjeruju da je za tragediju odgovoran pilot, koji je isplanirao masovno ubistvo 239 putnika i članova posade.

Stručnjaci su se saglasili o uzroku nestanka i pada aviona "Malezija erlajnsa" 2014. godine na putu iz Kuala Lumpura u Peking.

Leri Vansi, bivši istražilac kanadske vladine agencije za saobraćaj i bezbjednost siguran je da zna šta se dogodilo sa avionom:

"Mislim da se javnost može utješiti činjenicom da su stručnjaci sve više saglasni u vezi sa tim šta se dogodilo u avionu u posljednjim trenucima".

U radnu grupu uključeni su i stručnjaci Džon Koks i Martin Dolan, pa ekipa još jednom pregleda dokaze kako bi utvrdila da li je pilot Zahare Ahmad namjerno počinio masovno ubistvo.

Još 2016. godine australijske vlasti saopštile su da je "vrlo vjerovatno da je pilot planirao ovaj šokantni događaj".

Malezijska Vlada sklopila je ugovor sa firmom "Okean infiniti", čija je centrala u Teksasu, koja je počela potragu za avionom 22. januara.

Službenici navode da je 85 odsto vjerojavatnoća da će pronaći olupinu na području od 25 hiljada kilometara kvadratnih, a istraga bi trebala završiti sredinom juna.

(Srna)