Petrović: Mektić ne može biti legitimni predstavnik Srpske

11:54, 14.02.2018.
Thumbnail

Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Luka Petrović izjavio je Srni da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ne može biti legitimni predstavnik Republike Srpske, te da njegova izjava o genocidu u Srebrenici odaje poslušnost i podaništvo.

"Vrlo je jasno da predstavnici Republike Srpske u organima na nivou BiH nemaju legitimitet i da građani iza njih sigurno ne stoje, jer se ponašaju kao beskičmenjaci, slušaju tuđe instrukcije, nemaju svoj stav i takva politika će na sljedećim opštim izborima biti osuđena", rekao je Petrović.

Petrović je dodao da je primjer takve politike ministar bezbjednosti, koji "u medijima djeluje kao maskota".

"Moramo da to istrpimo do završetka izbornog procesa i ubijeđen sam da će koalicija koja je i sada na republičkom nivou biti u mnogo ubjedljivijoj pobjedi prisutna i u Republici Srpskoj i na nivou BiH", dodao je on.

Petrović je poručio da politika, kakva se sada sluša od Mektića i drugih predstavnika opozicije, više neće biti prisutna na ovim prostorima.

Govoreći o pripremama za predstojeće izbore, Petrović je naglasio da je
SNSD najozbiljnija i najorganizovanija partija na ovom području, sa više od 2.500 mjesnih odbora, sa organizovanim mjesnim odborima u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i 18 odbora u Federaciji BiH.

"Imamo ozbiljnu namjeru da očvrsnemo Republiku Srpsku i sve poruke predsjednika SNSD-a Milorada Dodika upućuju na to da želimo da Srpska ima trajno definisan status, da je bude nemoguće napadati i u tom smislu je vrlo važna podrška na predstojećim izborima", rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima, SNSD na izborima očekuje ekstremno dobre rezultate, prvenstveno zahvaljujući vrlo jasnoj politici, utemeljenoj na stabilizaciji Republike Srpske.

"Ta politika je utemeljena na samostalnosti institucija Srpske, na učvršćavanju Vlade i Narodne skupštine i svih drugih institucija, kao što su Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i servis Novinske agencije Republike Srpske i RTRS-a, koji su nažalost u prethodnim godinama bili najčešća meta opozicije", istakao je Petrović.

(Srna)