Petrovdanski padobranski kup: Slovenci ponovo najbolji

22:00, 02.07.2017.
Thumbnail

Tonček Gregorič, koji je nastupao za ekipu Aero-kluba /AK/ "Lesce Bled" iz Slovenije, pobjednik je 22. Petrovdanskog padobranskog kupa koji je večeras završen na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Gregorič je imao samo jedan negativan poen, dok su po četiri poena zaostatka za njim imala dva člana iz AK "Ptuj" iz Slovenije, Matej Kostanjevec i Peter Balta.

"Zadovoljan sam svojim rezultatima. Takmičenje je bilo dobro iako je bilo vjetra i pobjeda je došla neočekivano", rekao je Gregorič, koji je takođe, član AK "Ptuj".

Najbolje plasirani u kategoriji veterana bio je Draško Lajić, član AK "Prijedor" sa 11 negativnih poena, dok je drugoplasirni sa 13 negativnih poena bio njegov klupski kolega Siniša Vujaković, a trećeplasirani Slobodan Terzić AK "Sombor" sa 18 negativnih poena.

U ženskoj konkurenciji najbolja je, kao i prošle godine bila Austrijanka Angelika Hus, koja je nastupala za austrijsko-italijansku ekipu "Drim tim", sa 18 negativnih poena. Drugoplasirana je Ina Gitel sa 19 negativnih bodova iz AK "Sombor" i sa 40 negativnih bodova treće mjesto je zauzela Jasminka Žeželić, članica AK "Rijeka".

U ekipnoj konkurenciji najbolji učinak sa 106 negativnih poena imala je ekipa AK "Ptuj", a iza njih su se plasirali timovi Prijedora i "Lesce Bled" sa 117 odnosno 119 negativnih bodova.

Na Petrovdanskom padobranskom kupu nastupilo je 64 takmičara iz osam zemalja.

Najviše sreće, pored pobjednika kupa, je imao sportski padobranac iz kombinovane austrijsko-italijanske ekipe "Drim tim" Hans Terzer koji je danas izveo 10.000 takmičarski skok od 1996. godine, kada je počelo održavanje ovog takmičenja.

"Nisam očekivao da ću ja biti taj koji će izvesti ovaj jubilarni skok, ali veoma sam srećan zbog toga", rekao je italijanski padobranac Terzer.

Glavni sudija kupa Sanimir Handanagić je ocijenio da je takmičenje bilo uspješno i da je kup i ove godine dokazao da se kvalitet takmičenja i dobra organizacija domaćina "daleko čuje".

"Nismo bili u mogućnosti da završimo puni program zbog nepovoljne vremenske situacije i jakog vjetra, ali imali smo dovoljno obavljenih skokova kako bi takmičenje bilo regularno i po propisima međunarodne vazduhoplovne asocijacije /FAI/", potvrdio je Handanagić.

Organizator kupa je Aero-klub "Prijedor", a pokrovitelji kupa Grad Prijedor, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Ministarsto odbrane BiH.

(Srna)