Pet kandidata u trci za najboljeg fudbalera Republike Srpske

20:29, 05.12.2017.
Thumbnail

Odlukom stručnog žirija, u trci za najboljeg fudbalera Republike Srpske u 2017.godini, našli su se "Krupin" Aleksandar Vukotić, prvotimac banjaluckog "Borca", Petar Kunić, član prijedorskog "Rudara" Ognjen Jaćimović, te Velibor Đurić iz "Radnika" i Aleksandar Milaković iz "Tekstilca".

Jedan od ove petorice, bice proglašen za najboljeg, na sedmoj manifestaciji "Dan fudbala", koju organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i "Sportski Žurnal"

"Ono što me je oduševilo,a ovo je druga sjednica žirija, da su usaglašeni stavovi i da idemo u dobrom pravcu. Nadam se i vjerujem da će fudbalska Republike Srpska obilježiti 25 godina postojanja na dostajan i veličanstven način", rekao je predsjednik Komiteta za medije Fudbalskog saveza Republike Srpske Zoran Vajkić.

U krovnoj kući fudbala Srpske, ponovo očekuju brojne goste iz regiona, a dolazak su za sada potvrdili Zoran Laković, zvaničnik UEFA-e i Ivan Ćurković, počasni predjsednik Fudbalskog kluba "Partizan". Svoj regionalni karakter, manafiestacij "Dan fudbala" duguje nagradi “Miljan Miljanić”, koja se dodjeljuje za izuzetno ostvarenje, a koja nosi ime po treneru, koji je po mnogima, udario temelje modernog fudbala na ovim prostorima.

"Ja se nadam da će i ove godine manifestacija "Dan fudbala Republike Srpske" biti izuzetan sportski, kulturni i javni događaj", rekao je predsjednik stučnog žirija za "Dan fudbala" Tomo Marić.

Priznanjem, "Ilija Miljuš", biće nagrađen najbolji trener Srpske. U konkurenciji za ovu godinu su posljednji laureat Slobodan Starcevic, kojem društvo prave jos Mladen Žižović,|Vule Trivunović, Veljko Cvijetinović i Zlatko Jelisavac. Ovaj potonji, kaže da fudbal Republici Srpskoj ima šta da ponudi, a za nešto više je potrebno i više ulaganja.

"Smatram da sigurno ima potencija i da ima "materijala". Ipak, to sve treba da prepoznaju ljudi iz lokalnih sredina, sponzori, da bude malo više ulaganja i onda ne moramo da brinemo za budućnost", rekao je trener FK "Rudar" Prijedor Zlatko Jelisavac.

Stručni žiri je odabrao i kandidate za izbor najperspektivnijeg fudbalera, najboljeg sudiju i sportskog radnika, a priznanja će biti uručena na završnoj manifestaciji, u drugoj polovini januara naredne godine.