Peruško o Agrokoru: Prioritet će biti nagodbe

15:21, 28.02.2018.
Thumbnail

Novoimenovani povjerenik hrvatske Vlade za koncern "Agrokor" Fabris Peruško poručio je da će nagodba biti prioritet u njegovom radu.

Peruško, koji je danas došao u "Agrokor" radi primopredaje dužnosti, rekao je novinarima da će u naredna tri dana održati sastanke sa svim učesnicima u procesu i svim grupama povjerilaca, prenose hrvatski mediji.

"Kada sagledamo situaciju, početkom iduće sedmice imaću više informacija za medije", dodao je Peruško.

Trgovački sud u Zagrebu opozvao je danas Antu Ramljaka sa mjesta povjerenika za "Agrokor", te imenovao Fabrisa Peruška za novog vanrednog povjerenika.

Vlada Hrvatske predložila je juče da novi povjerenik Vlade za koncern "Agrokor" bude Fabris Peruško iz uprave "Tiska", a da njegov zamjenik da bude direktor firme "KHA" Irena Veber.

Ovaj prijedlog upućen je zatim nadležnom sudu u Zagrebu.

Ante Ramljak nedavno je podnio ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka.

Ostavka je uslijedila nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 evra/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora".

Peruško je u maju 2017. godine došao na poziciju člana uprave zaduženog za finansije i restrukturisanje "Tiska", za koju se vjeruje da je bila jedna od kompanija iz sastava "Agrokora" u finansijski i poslovno najtežoj situaciji.

Nova uprava "Tiska" uspjela je u veoma kratkom roku stabilizovati poslovanje i vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3.600 radnih mjesta.

(Srna)