Performans mališana u Skupštini grada

15:50, 10.10.2017.
Thumbnail

Povodom Nedjelje djeteta, predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić, ugostio je danas članove Dječijeg studija glume „Roda“ i glumicu lutkarku Nenu Rodić, inače dobitnicu plakete Grada Banja Luka.

U sali gradskog parlamenta danas je održana i simbolična praznična sjednica Skupštine grada pod motom „Srećan ćeš biti svijete, kad usrećiš dijete“, u čijem radu su učestvovala djeca iz studija „Roda“, a kojom je predsjedavao dječak Nikša.

????????????????????????????????????

Zoran Talić, koji je danas pažljivo slušao dječije zahtjeve sjedeći u odborničkoj klupi, rekao je da je prisustvovao jednoj od najradosnijih i najljepših sjednica skupštine.

"Na ovaj način Grad Banja Luka otvara vrata svim građanima, a pogotovo našoj djeci. Zadovoljstvo mi je bilo da se danas družim sa našim najmlađim sugrađanima povodom Nedjelje djeteta, a moje mišljenje je da o djeci moramo da brinemo 365 dana godišnje. Trudimo se da stvorimo ambijent u gradu u kojem će naša djeca bezbrižno da odsrastaju. Radimo na izgradnji dječijih igrališta i vrtića, a imamo dosta dobrih projekata u ovoj oblasti, jer moramo voditi računa o našim mladim naraštajima", rekao je predsjednik Talić.

????????????????????????????????????
Glumica Nena Rodić, koja ove godine obilježava 45 godina umjetničkog rada, naglasila je da studio „Roda“ nastoji da ispoštuje sve važne datume kada su u pitanju djeca i njihova prava.

????????????????????????????????????

"Bez obzira što je jesen, „Roda“ leti i širi krila prema svma koje voli i želi da razveseli. Imali smo niz aktivnosti povodom Nedjelje djeteta. Igrali smo predstave u Centru „Zaštiti me“ i u Zavodu „Miroslav Zotović“ gdje smo igrali za djecu sa posebnim potrebama. Djeca su danas imala priliku da vide kako izgleda gradska Skupština, a obilježićemo i Međunarodni dan djeteta 20. novembar", kazala je Nena Rodić.