Penzioneri ne znaju ko ih predstavlja

20:08, 03.03.2018.
Thumbnail

Ko je veći penzioner od koga, ko najbolje predstavlja najbrojniju populaciju u Srpskoj, zašto neko nije ili jeste član penzionerskih udruženja, ko je kome preoteo stranku - bila su glavna pitanja sinoćnjeg Apostrofa.

Četiri predstavnika u studiju nisu se mogla dogovoriti, ali su štošta zamjerili jedan drugom. Dva imenjaka i nekada stranačke kolege u Partiji ujedinjenih penzionera nisu se štedjela.

"Ti bi govorio kakvo drvo treba za sanduke za sahrane, pa ti si penzionerima davao jaku hranu da umiru tamo da ih samo sahranjuješ. Svoju firmu proširio u sve države bivše Jugoslavije. Tebe ne interesuju penzioneri gospodine Ilija", rekao je predsjednik Penzionerske demokratske stranke Ilija Stevančević.

"Sve što sam stvorio stvorio sam radom. A ti si se prodao za ogromnu cifru. Odosmo sad. Uništio si penzionersku populaciju, Ajmo se vratiti. Četiri godine blokirao", rekao je predsjednik Partije ujedinjenih penzionera Ilija Vujičić.

Ni do paženje penzionera nije lako doći, požalili su se gosti, jer ju je za sebe prigrabio prvi penzioner RS Rade Rakulj. Kažu, pobrkao je i ulogu koju udruženje ima u društvu.

"Sindiakt je partner vlasti, a vi ste gospodine Rakulj nevladina, sami ste rekli, nevaldina organizacija. Tako zakon kaže. Mi kao partner vlasti pregovaramo", rekao je potpredsjednik Sindikata penzionera RS Dragutin Ilić.

"Evo vidite oni nijedan nisu član udruženja penzionera, drže slovo, drže pridiku kako treba da radi udruženje. Ja samo želim da dozvolite da ljudi iz udruženja bave se politikom", rekao je predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj.

Interese oko 260.000 penzionera u Srpskoj zastupa Udruženje penzionera, Sindikat i dvije političke partije. Za sada svako vuče na svoju stranu, iako su u studiju pali konkretni pozivi da pokušaju sarađivati u interesu najstarije populacije.

"Još jednom pitam gospodina Rakulja, jeste li spremni da radimo zajedno? Sa gospodinom Vujičićem, sa PUP smo postigli. Učlani te se u udruženje pa ćemo raditi zajedno. Što isključujete gospodina Stevančevića? Ja ne volim one koji zbog interesa ličnog mjenjaju uvjerenja", rekao je Ilić.

Nakon svega što su mogli da čuju u emisiji, penzionerima tek tada ništa nije bilo jasno.