Pavlović: Granice Srpske treba zaštititi

09:49, 15.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović smatra da zbog očekivanog priliva migranata treba zaštititi granice Republike Srpske povećanjem broja policajaca, ističući da je Savjet ministara odgovoran za "aljkav odnos prema migrantskoj krizi".

"Posebno odgovornim smatramo Ministarstvo bezbjednosti i ministra, te sve bezbjednosne strukture na nivou BiH koje se ponašaju autoritativno u odnosu na entitete, a nisu sposobne ništa da urade da zaštite bezbjednost stanovnika i teritorije i onemoguće nekontrolisani priliv migranata, koji već postaju prijetnja stanovništvu u nekim dijelovima BiH", rekao je Pavlović Srni.

"Istočna alternativa" upozorava da Savjet ministara svjesno izaziva krizu i problem migranata želi prenijeti na Republiku Srpsku.

"Cilj je da se destabilizuju i diskredituju institucije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, koje žele proglasiti nesposobnim da se nosi sa migrantskom krizom da bi se tražila međunarodna podrška za ukidanje policije Republike Srpske", ističe se u saopštenju iz ovog udruženja.

U "Istočnoj alternativi" vjeruju da će se institucije i MUP Republike Srpske izboriti sa ovim problemom koji je veoma ozbiljan za Srpsku i da će ona nakon migrantske krize izaći još jača i organizovanija.

(Srna)