Pavle Dujaković na Svjetskom prvenstvu

21:30, 19.10.2017.
Thumbnail

Karatista Pavle Dujaković, spreman je najveći korak u svojoj karijeri. Ovog mališana, očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu za mlađe kateogrije, koje će biti održano u Španiji.

Iza njega su mjeseci rada, protkani osvojenim novim medaljama, a jednoj, ma kojeg sjaja nada se i na svjetskoj smotri.

"Mislim da sam spreman. Treneri mi kažu da sam dovoljno spreman za Svjetsko prvenstvo i nadam se da ću uspjeti izboriti neku medalju", rekao je Pavle Dujaković,karatista.

Za Pavla se odavno zna u svijetu ovdašnjeg karatea. Slovi za jednog od najperspektivnijih u regionu, a ovu tezu potvrdi svakim novim takmičenjem. Tako je nedavno do zlatne medalje na turniru "Beogradski pobjednik", koji mu je bio generalna probla pred odlazak na Tenerife, stigao uz samo jedan izgubljeni poen.

"Možemo da očekujemo medalju, ali kao što je uvijek bitno, potreban je i jedan mali dio sportske sreće, pa da se kockice poklope i da se Pavle vrati sa medaljom. Međutim, bilo kako bilo, velika je stvar da on nastupa u kadetskoj konkurenciji i da prati kontinuitet rezultata i nastupa na velikoj sceni", navodi Branko Derajić, trener Karate kluba "Energija".

Branko ne krije zahvalnost prema onima koji su Pavlu finansijski pomogli da ode na Svjetsko prvenstvo. Te sreće, ne krije ni to, nisu bili neki od ovdašnjih karatista, koji će zbog nedostatka novca ostati kod kuće, iako su se svojim rezultatima izborili za nastup na Mundijalu. Dogodine kao i svake, nadaju se, biće bolje!