"Partibrejkersi" i "Neuro" na "Pozitivnom koncertu" 1. decembra u Banjaluci

13:18, 20.11.2012.
Thumbnail

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a u Banjaluci biće ove godine obilježen "Pozitivnim koncertom" na kojem će nastupiti Partibrejkersi i banjalučki "Neuro" u Sportskoj dvorani “Obilićevo”, u subotu, 1. decembra 2012.

Ovaj koncertni događaj povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a okuplja brojne muzičare koji svojim učestvovanjem i podrškom šalju poruke mladima o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebama i dostupnosti testiranja i anti-diskriminacije.

Pokretanjem ove muzičke manifestacije želimo poslati poruke i skrenuti pažnju o potrebi prevencije HIV-a i promovisati potrebu edukacije o HIV-u i HIV pozitivnim osobama.

Istovremeno, želimo istaknuti neophodnost neumornog rada udruženja i ustanova koje se bore protiv HIV-a i virusnog hepatitisa, a našom koncertnom djelatnošću želimo doprinijeti smanjenju stigme i diskriminacije prema osobama koje imaju veći rizik od infekcije kao i prema drugim ugroženim populacijskim grupama.

Globalna kampanja borbe protiv HIV/AIDS-a od 2011. do 2015. godine označena  je ciljem "AIDS Free", odnosno kako doći do nule novozaraženih HIV-om, nule smrtnih slučajeva povezanih s AIDS-om, te nule diskriminacije prema osobama inficiranim HIV-om.

Pozivamo sve relevantne institucije, udruženja i ustanove  da nam se pridruže i daju svoj doprinos u našoj borbi za odgovorno ponašanje i budućnost mladih, kao i svoj doprinos našoj  borbi protiv diskriminacije bolesnih i podsticanju kulture suživota sa bolesnim.

Obilježavanje ovog Dana počelo je 1988. godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije.