Pale: Bomba na kućnom pragu SDS-ovog funkcionera

19:37, 19.04.2018.
Thumbnail

Na pragu porodnične kuće Bojana Ninkovića u Palama osvanula je bomba. Njegov maloljetni sin prvi je uočio ručnu bombu sa osiguračem ali, na sreću, do eksplozije nije došlo. Porodica je evakuisana, a policija je obavila uviđaj. SDS-ov paljanski lider sumnja da iza svega stoji politika. Baš kao i prošle godine kada su mu stizale prijeteće poruke.

"Ove godine, 28.marta, takođe lupaju se prozori na mojoj porodičnoj kući, odmah poslije izjava i saopštenja SDS da smo protiv prodaje nekretnina i zemlje i da smo za zakonito poslovanje opštine Pale. Jutros se dešava ova, veoma ružna situacija, takođe poslije naših saopštenja i podsjećanja aktuelnog načelnika na njegova predizborna obećanja“, kaže Bojan Ninković, predsjednik OO SDS Pale.

bojan-ninkovic-bomba-na-kucnom-pragu

Načelnik opštine Boško Jugović, kog SDS podsjeća na predizborna obećanja, ograđuje se od bilo kakvih optužbi. Kaže da je lidera paljanskog SDS-a jutros zvao i poslao mu poruku podrške. Jugović traži od policije da u što kraćem roku rasvjetli ovaj slučaj, ali i napade na SNSD-ove funkcionere.

“Od paljenja automobila gospodinu Bošku Tomiću, od poruka koje sam ja u prvoj varijanti dobijao, pa nakon toga Bojan Ninković i ove sada posljednje situacije, stanje je ozbiljno bezbjednosno narušeno, kada je taj politički dio u pitanju. Iza toga sigurno ne stoji ni SNSD, ni druga partija“, kaže Jugović.

U policiji kažu da je istraga u toku. Ne iznose mnogo detalja.

“Trenutno su aktivnosti u toku od uviđaja koji je upravo završen i sve ostale radnje u saradnji sa tužiocem se preduzimaju“, kaže Predrag Ćajić, zamjenik načelnika PU Istočno Sarajevo.

Pozadina cijele priče za SDS-ovce su političke turbulencije oko paljanske većine. Zajedno sa PDP-om i NDP-om, vladajući su u paljanskom parlamentu, ali samo za jednog odbornika više od opozicije.

“Zašto je neko dao obećanje svom predsjedniku prije nepunih mjesec dana da će napraviti skupštinsku većinu, ja mu sada jasno poručujem nema je sada i neće je imati dok sam ja predsjednik OO SDS Pale“, poručuje Ninković.

“Skupštinska većina nije apsolutno dovedena u pitanje, niti ko postavlja pitanje skupštinske većine, niti ona mene konkretno zanima u ovom trenutku“, tvrdi načelnik opštine Pale Boško Jugović, inače član SNSD-a.

O bezbjednosti u Palama već sutra bi mogla da raspravlja paljanska skupština.

Na adresi Bojana Ninkovića juče poslije podne nije bilo nikoga. Predsjednik paljanskog SDS-a porodicu je morao da skloni iz Pala. Vjeruje da će MUP RS u najskorije vrijeme rasvjetlili ovaj slučaj.