Otvoreno Predstavništvo Komore BiH u Istanbulu

17:25, 13.04.2018.
Thumbnail

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić danas su svečano u Istanbulu otvorili Predstavništvo Komore BiH u Turskoj.

"Šarović je zahvalio Vladi Turske i turskom ministru ekonomije Nihatu Zajbekčiju za podršku i saradnju, ističući značaj koji Turska ima za BiH i nadu da će uspješna saradnja biti nastavljena", saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Egrlić je izrazio nadu da će predstavništvo opravdati postojanje i ispuniti ulogu u jačanju saradnje BiH i Turske, te da će biti od pomoći privrednicima u bržem i jednostavnijem uspostavljanju kontakata i ugovaranju poslova, kao i pri rješavanju nastalih problema.

On kaže da predstavništvo ima zadatak i da putem direktnih kontakata, kao i organizovanjem sastanaka, prezentacija, okruglih stolova i slično, na najbolji mogući način promoviše potencijale BiH i privuče veći broj investitora iz Turske.

Egrlić je zahvalio Vladi Turske, posebno Ministarstvu ekonomije i Zajbekčiju, za pokrenutu inicijativu, kao i podršku za otvaranje predstavništva.

(Srna)