Otvorene kapije Egzit festivala

07:03, 11.07.2014.
Thumbnail

Zbog tehničkih problema kapije Egzit festivala otvorile su se sa skoro pola sata zakašnjenja, što je stvorilo veliku gužvu na ulasku na festival.
Nakon što je problem riješen, posetioci su pušteni na Petrovaradinsku tvrđavu.

Na punktovima za preuzimanje festivalskih narukvica nema većih zadržavanja, s obzirom na to da je veliki broj ljudi u Novi Sad pristigao tokom protekla dva dana, od kada je otvoren i kamp Egzit vilidž (Village).
Svečano otvaranje festivala, po tradiciji, održano je ponoć, a osnovni moto same ceremonije otvaranja bio je rodjendan našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle.

Ceremoniju otvaranja dizajnirala je svetski poznata kreatorska i dizajnerka Es Davlin koja je dizajnirala zatvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Glavne zvijezde prve večeri bili su belgijski pjevač "Strome" /Stromae/ i britanski elektro-duet "Pet šop bojs" /Pet Shop Boys/.

Legendarni duet "zapalio" je sinoć prisutne izuzetnim performansom na glavnoj bini, izvodeći najveće hitove.

Belgijanac "Strome", koji je popularnost stekao na "Jutjubu", razigrao je publiku, posebno ženski dio.

Publika je ovacijama propratila i nastup Slobodana Trkulje i "Balkanopolisa" i njihov miks etno-muzike i žestokih gitarskih rifova.

Prema procjenama izvještača, na festivalu je prve večeri bilo između 15 i 20 hiljada posjetilaca.

Večaras, druge večeri "Egzita", na glavnu festivalsku binu oko 21.00 čas popeće se domaći rok-veterani, beogradska grupa "Van Gog".

Potom slijedi nastup čuvene Glorije Gejnor, poznata po hitu "Aj vil survajv" /"I Will Survive"/ koji svijetom odjekuje proteklih 35 godina.

Ipak, posjetioci, posebno mlađi, s nestrpljenjem očekuju nastup svjetski poznate britanske grupe "Rudimental" /"Rudimental live"/, koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend.

U plesnoj areni na Petrovaradinskoj tvrđavi di-džej setom publici će se predstaviti Karl Koks /Carl Cox/ sa prijateljima.

Muzički program ovogodišnjeg "Egzita" biće uravnotežen i prilagođen je mlađim i starijim generacijama. Jedno od glavnih obilježja biće to što će, na osnovu želje posjetilaca prošlogodišnjeg festivala, nastupati zvijezde koje nikad nisu nastupale na prostorima Srbije i okruženja.

Ovogodišnji Egzit trajaće do 13. jula i održava se na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrdjavi će se, tokom ovogodišnjeg Egzita, predstaviti više od 400 izvođača.

Egzit se u Novom Sadu održava 15. put, a zabava se zatim nastavlja na plaži Jaz u Budvi od 15. do 17. jula.