Otvorena Hirurška bolnica dr Kostić

20:16, 20.09.2017.
Thumbnail

Specijalna hirurška bolnica dr. Kostić počeće sa radom u ponedjeljak. Sve hirurške usluge sem kardiohirurgije biće dostupne, a fokus je na pacijentima sa tegobama probavnog sistema, kaže doktor Dragan Kostić.

Najbitnije su, kaže, želje pacijenata. Tako planiraju da sarađuju i sa Fondom zdravstvenog osiguranja.

"Mi smo poslali dopis Fondu zdravstvenog osiguranja koje usluge nudimo. Želimo da budemo saradnici, da pacijenti koji nemaju platežnu moć  budu u prilici, ako nam ukažu povjerenje, da do nas dođu i ja se nadam pozitivnom odgovoru FZO", rekao je  Kostić.

Podrška je stigla i sa vrha, pa su otvaranju klinike, pored nekoliko ministara prisustvovali i predsjednik i premijer Republike Srpske. Od velikog značaja je i za Banjaluku, uvjerava gradonačelnik Igor Radojičić.

"Radi se o modernoj ustanovi koje se nijedan moderan evropski grad ne bi postidio po opremi, ali i kvalitetu usluge s obzirom da se radi o ljudima koji su zaista stručni. Grad Banjaluka i Republika Srpska dobili su nešto što je referentno", rekao je  Radojičić.

Klinika se nalazi u Ulici Maksima Gorkog i prostire se na 850 kvadratnih metara. Trenutno imaju deset zaposlenih, a doktor Kostić se nada, da će ih uskoro biti mnogo više.