Otvorena 13. Policijada u Banjaluci

20:15, 14.04.2018.
Thumbnail

Počelo je intoniranjem himne, a nastavlja se dvodnevnim takmičenjem u kome učestvuje više od 600 policajaca iz Republike Srpske.

Na sportske igre "plavaca" stigla je i Daliborka Kalabić, inspektor za strateško planiranje u Službi ministra. Kaže da Policijadu ne propušta, a ove godine okušaće se u krosu i streljaštvu.

"Ovo je prilika da se pokaže spremnost radnika unutrašnjih poslova, sportski duh, a i prilika je za druženje", kaže Daliborka.

Policijadu je otvorio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač. Kaže da igre, osim sportskog duha i druženja, pokazuju i novi potencijal i snagu Ministarstva koja će, i u budućnosti, garantovati bezbjednost Republike Srpske,

"Mi sljedeće godine ponovo izvodimo 240 mladih policajaca, upravo smo raspisali konkurs za 300 novih koje počinjemo da školujemo negdje početkom oktobra. Na taj način će sigurno i sljedeće godine i svih sljedećih godina upravo ove sportske igre Ministarstva unutrašnjih poslova biti još masovnije", rekao je Lukač.

Policajci rade težak, rizičan, odgovoran posao, pa su ovakva takmičenja idealna prilika da se malo odmore od svakodnevnih briga, kaže predsjednica sindikata MUP-a Anica Jondić.

"Organizacijom Policijade omogućavamo svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske da budu na jednom mjestu, da se susretnu, da se druže, jednostavno da jedni drugima pruže podršku", poručila je Anica Jondić.

Na najmasovnijoj Policijadi do sada učestvuju 23 ekipe u sedam disciplina, iz svih policijskih uprava u Republici Srpskoj.