Otvoren Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu"

21:41, 19.04.2018.
Thumbnail

Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" u Bijeljini otvorili su večeras učenici bijeljinske Poljoprivredne i medicinske škole izvođenjem predstave "Samo još ovaj put", za koju su sami uradili scenario i režiju.

Profesor stručnih predmeta u ovoj školi Olivera Krsmanović rekla je novinarima da su profesori srpskog jezika i učenici stečena stručna znanja pretočili u ovu predstavu koja ukazuje na opasnost od narkomanije.

"Kultura nije samo biti pismen i obrazovan, kultura je reći ne alkoholu, drogi i drugim porocima", sažeo je poruku predstave učenik Mile Simić.

Na četvrtom festivalu koji organizuje Centar za kulturu "Semberija" biće prikazano šest predstava u izvođenju učenika iz Ugljevika, Zvornika i Bijeljine.

Narednih dana publici će se predstaviti Tehnički školski centar Zvornik sa predstavom "Od Toplice do Konstantinopolja", bijeljinska Ekonomska škola sa predstavom "Ćelava pjevačica" i Srednja stručna škola Janja sa predstavom "Svastike".

Predstavu "Draga Jelena Sergejevna" izvešće učenici Gimnazije "Filip Višnjić" iz Bijeljine, dok će se predstavom "Porodične priče" publici predstaviti učenici Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" iz Ugljevika.

Festival srednjoškolaca je ove godine revijalnog tipa, a posljednjeg dana organizatori su obezbijedili i prikazivanje predstave "U Norvešku u smrt" produkcije "Areus Art" iz Beograda.

(Srna)