Otrkivene pikanterije: Zašto je propao Majk Tajson?

10:39, 10.02.2015.
Thumbnail

Nekadašnji menadžer i prijatelj Majk Tajsona, Rori Holovej kaže kako je 'Čelični Majk" mogao da bude najveći u istoriji.

Životni pad Majka Tajsona dogodio se najviše zbog njegove slabosti prema ženama. Barem tako tvrdi Holovej, jedan od njegovih bivših menadžera i dobrih prijatelja koji je ćutao deset godina, iz poštovanja prema Tajsonu.

Sada je sve otkrio u knjizi "Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson" u kojoj otkriva nepoznate detalje iz karijere jednog od najpoznatijih boksera svih vremena.

Inače, Tajson je osuđivani silovatelj, ali ni to nije obuzdalo njegovu seksualnu zavisnost. Holovej je ispričao kao su morali da unajme tjelohranitelje, ali ne da bi ga čuvali od napada već od njega samog. Oni su 24 sata pazili da se ne iskrade u potrazi za ženskim društvom.

"Svaka odluka koju je doneo imala je veze sa seksom i ženama. Niko nije mogao da ga promijeni". tvrdi Holovej.

Tajson je oduševio svijet nakon što je 1986. godine postao najmlađi svjetski prvak u istoriji, a samo šest godina kasnije osuđen je zbog silovanja 18-godišnje Dezire Vašington u hotelskoj sobi u Indijanapolisu.

"To je bilo neizbježno. Čudim se što ga i druge djevojke nisu tužile zbog silovanja",piše u knjizi.

Šokantno je i ono što se dogodilo tokom boravka u zatvoru.

"Došao bih mu u posjetu, a čuvari su mi rekli da ne mogu da stignem do njegaj jer djevojke stoje u redu kako bi ga posjetile. U zatvoru je dobijao više žena nego kad je bio na slobodi", kaže Holovej.

U TOALETU SA NAOMI

Čim je počeo da stiže novac, došle su i djevojke, priča Holovej.

Prvo one lokalne iz Bruklina, a onda modeli i glumice. Voljele su njegov brzo zarađen novac i reputaciju "zločestog dečka".

"Dok sam ga jedne večeri pazio, pogledao sam šta se dešava i ostao u nevjerici. Djevojka s kojom je bio bila je Naomi Kembel. Rekao mi je kako mora u toalet, a onda je Naomi ušla za njim. Ja sam stajao ispred i kako bih obavještavao ljude da je zauzeto", kaže Holovej.

To je samo dio pikanterije iz knjige o Tajsonu.