Ostavila novorođenče na aerodromu i napisala pismo: "Oprostite mi, preklinjem vas''

15:50, 10.02.2018.
Thumbnail

Nadzorne kamere na aerodromu u američkom gradu Takson 14. januara ove godine snimile su ženu kako ostavlja novorođenče na stoliću za mijenjanje pelene u WC-u, objavio je Radar Online.

Video su objavile upravo lokalne vlasti savezne države Arizona, nadajući se kako će neko prepoznati majku i prijaviti je policiji.

Pretpostavlja se kako je žena rodila u jednoj od zgrada aerodroma, nakon čega je bebu zamotala u dekicu te je odnijela i ostavila u WC-u. Kraj dječačića je pronađeno i pismo, koje je majka napisala u njegovo ime.

"Molim vas, pomozite mi... Moja mama nije ni znala da je trudna... Nije sposobna brinuti se za mene. Molim vas, predajte me nadležnim vlastima, neka mi pronađu dobar dom...", stoji u pismu.

Očajna majka završila ga je riječima: ''Želim mu sve najbolje, a to definitivno nisam ja... Oprostite mi, preklinjem vas''.

Novorođenče je pronašao radnik aerodroma. Maleni je odmah predat centru za socijalni rad. Policija i dalje intenzivno traga za majkom, kojoj će se suditi za napuštanje djeteta.

(avaz)