Oronuli drveni most svakodnevna muka mještana! FOTO

14:14, 18.11.2017.
Thumbnail

Mještani sela Halilovci, opština Oštra Luka, muču muče sa mostom. Naime, riječ je o drvenom mostu koji spaja jedan dio sela sa ostatkom Halilovića, a koji je u jako lošem stanju.

Kako je za ATV rekla Milanka Davidović, most je neophodan za svakodnevni prelazak mještana. Najveći problem ima oko 15 mještana sela nastanjenih u pet kuća kojima je to jedina poveznica sa ostatkom sela i drugim opštinama. U tom dijelu sela stanuje i šestoro djece kojima je to svakodnevni put do škole, a, kako kaže Milanka, svi strahuju od urušavanja mosta.

most1

Mještani se snalaze na razne načine pa tako, priča Milana, rijeku prelaze i traktorom nizvodno od mosta, ali samo kada nema kiša. U vrijeme obilnijih padavina voda prelazi preko mosta, pa je tada prelazak gotovo nemoguća misija.

Drveni most 1992. godine sagradili su mještani. Most koriste i oni koji obrađuju zemlju u tom dijelu sela. Mosta na Japri, žale se mještani, sjete se političari jedino u vrijeme predizborne kampanje kada obećavaju sanaciju. Nakon toga, kaže Milana, o mostu više niko i ne govori.

Selo Halilovci nalazi se na tromeđi opština Oštra Luka, Novi Grad i Krupa na Uni.