Okupljanje "Pravda za Davida" pred Tužilaštvom

19:41, 23.04.2018.
Thumbnail

“Najveće zlo ove države je tužilaštvo. Zašto? Zato što ni jedan dokument mi ne daju. Imam samo potvrdu o smrti zvaničnu, da mogu sahraniti svoje dijete. Sahranio sam ga. A ekshumiraću ga sto hiljada puta”, poručio je Davor Dragićević.

Građanima koji su se danas okupili pred zgradom Okružnog tužilaštva Banja Luka ovim riječima počeo je svoje obraćanje otac nastradalog mladića. Njima se u jednom trenutku pridružio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Međutim, nije želio davati izjave.

“Predsjednik se slaže sa mnom da je Tužilaštvo najveće zlo ove države. Može javno da kaže. Samo dostojanstveno! Samim tim što je ovdje u funkciji predsjednika-rekao vam je sve, ja mislim”m, rekao je Davor Dragičević.

Dragičević je poručio da je zadovoljan tokom nove istrage. Ipak, na račun Tužilaštva iznio je salve uvreda.

“Oni se prave da ništa ne znaju. Tužilac Lepir i njegov zamjenik Vrećo...Lepir i nije toliko koliko Vrećo. On je uzeo moj slučaj, više ne znam ni gdje je moj slučaj, ni ko ga vodi”, izjavio je Davor Dragičević.

Ocu pokojnog Davida i okupljenima se u jednom trenutku pridružila i urednik ATV-a Milijana Kos. Njenog maloljetnog sina prije samo par dana izboli su nožem u centru Banja Luke. Ovaj slučaj posljednjih dana eksploatisan je na društvenim mrežama i dovođen je u razne kontekste.

Milijana Kos imala je samo jednu poruku za oca.

“Moje prvo mače, mog prvenca jedinog sina je izbo. Ali samo vas kao oca molim – ne dozvolimo da igdje ovo ide dalje. Ajmo se zajedno boriti za pravdu. Ajmo samo ne targetirati nikog, ja vas to kao majka molim!!”, riječi su Milijane Kos, urednika ATV-a.

Pored Tužilaštva, Dragičević i prisutni i danas su isprozivali našu tv kuću.