Održan 21. košarkaški sabor

21:10, 27.12.2017.
Thumbnail

Poslije 20 godina Zvornik je ponovo bio domaćin košarkaškog spektakla. Upravo je tamo održan prvi Sabor, između košarkaša Istoka i Zapada Srpske.

Ovogodišnji su otvorili košarkaši u kolicima sa obe strane Drine, koji su po prvi put nastupili na ovoj manifestaciji, a ponovo su na djelu viđene i ženske selekcije.

Proglašeni su i najbolji u RS. Laskavo priznanje otišlo je u ruke Milene Rađenović košarkašice Mladog Krajišnika i košarkaša Student Igokee Dalibora Ilića.

Košarkaški savez RS ove godine proslavio je četvrt vijeka postojanja. Za 25 godina bratski savez iz Srbije uvijek je bio rado viđen gost na svim manifestacijama. Dokaz je to dobre saradnje koja iz godine u godinu samo jača.

Gradonačelnik Zoran Stevanović nada se da će naredna godina biti godina ozdravljenja zvorničke košarke. "Najtrofejniji je to sport na ovim prostorima, pa zašto da i Zvornik nema jednog premijerligaša", kaže Stevanović.

Na najbolji način stavljena je tačka na kalendarsku godinu, a u savezima Srpske i Srbije nadaju se da će naredna biti još uspješnija za košarku na ovim prostorima.