Od Mahovljana do Drugovića: Otvorena dionica autoputa 9.januar! FOTO

15:24, 01.10.2017.
Thumbnail

Svečanim defileom automobila u bojama zastava Republike Srpske i Srbije danas je u Laktašima puštena u saobraćaj dionica auto-puta "9. januar" /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara.

autoput 9.januar (7)

Na svečanoj ceremoniji otvaranja obratili su se predsjednik Narodne skupštine Republiek Srpske, predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić.

vucic i dodik

Otvaranju dionice auto-puta prisustvovali su premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri u vladama Srpske i Srbije, narodni poslanici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, lokalnih zajednica, rukovodstvo preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", zvanice iz javnog i društevnog života, te veliki broj građana.

autoput 9.januar (9)

Novoizgrađena dionica puštena je u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično.

autoput 9.januar (1)

Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja "Mahovljani", što će smanjiti saobraćajne gužve u centru Laktaša.

autoput 9.januar (2)

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

[gallery ids="544382,544383,544384,544385,544386,544387,544388,544389"]

Otvaranju dionice auto-puta prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i narodni poslanici, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri u vladama Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, lokalnih zajednica, rukovodstvo preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", zvanice iz javnog i društevnog života, te veliki broj građana.

autoput 9.januar (4)

Prošle godine u saobraćaj je puštena dionica auto-puta "9. januar" od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

autoput 9.januar (8)

Direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je ranije Srni da ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosi 180 miliona evra, a od Prnjavora do Mahovljana 158 miliona evra.

autoput 9.januar (10)

"Na proljeće naredne godine trebalo bi da u potpunosti završimo izgradnju autoputa `9. januar`, što bi bilo od ogromnog značaja za Republiku Srpsku. Radove izvodimo planiranom dinamikom, bez bilo kakvih problema", dodao je Topić.

autoput 9.januar (5)

Još pročitajte: Pogledajte dionicu autoputa od Laktaša do Prnjavora FOTO / VIDEO

(Srna)