Od danas skuplje karte u autobusima

21:43, 01.03.2018.
Thumbnail

Ko se danas vozi gradskim prevozom, kartu  plaća 1.80, 20 feninga skuplje nego juče.

Puno je i do kada će trajati poskupljenje -komentari su putnika. Kažu, i stara karta im je bila skupa, a dodatnih 20 feninga za današnje vrijeme postao je luksuz.

-Nemam riječi, to je stvarno prešlo sve granice, nemoguće je to izdržati više

-Pa jeste puno za naša primanja, jer naše su penzije male, komentari su građana

Po staroj cijeni pojedinačne karte od devet i po maraka, iz Kozarske Dubice u Banjaluku prije dva dana je stigla Radmila Zlokapa. Dok sa unukom čeka autobus da se vrati kući, izračunala je da će je povratak koštati skoro dvije marke skuplje. I to je previše, komentariše Radmila.

“Pa čujte, svaki je fening je dobro došao i teško je do njega. Ali šta ćemo, voziti se moramo”, kaže Radmila Zlokapa.

Voziti se moraju radnici i učenici iz banjalučkih okolnih mjesta. Pa su tako na primjer, radnici iz Potkozarja za mjesečnu kartu jutros morali iskeširati 100, umjesto 91 marku. Vozači autobusa kažu da se putnici navikavaju na poskupljenja. Pa se na novu cijenu i ne bune.

“Oni su to naučili, na ova poskupljenja, kako ova poskupljenja prate i ovo poskupljenje karte”, komenatariše vozač autobusa Milanko Stojaković.

Mjesečne karte za invalide prve i druge kategorije i  porodice poginulih boraca ostaje ista. Cijene za penzionere povećana je za marku, dok je za đačka skuplja dvije marke.