Objavljeni snimci razorne moći blatnenih bujica u Kaliforniji VIDEO

11:02, 14.01.2018.
Thumbnail

Vatrogasci iz Burbanka objavili su snimak na kojem se vidi jačina razornih blatnenih bojica koje su poharale dijelove Južne Kalifornije.

Američki mediji prenose da su vatrogasci na Instagramu objavili isječak iz snimka na kojem se vidi kako bujica nosi automobil. Brojni korisnici društvenih mreža ostali su iznenađeni desktruktivnom moći kalifornijskih bujica.

Vatrogasci su potvrdili kako vlasnik automobila nije povrijeđen, odnosno da je na vrijeme izašao iz vozila. Šta više, snimak na kojem se vidi bujica vatrogascima je ustupio vozač.

Mediji su već počeli spekulisati da se u putničkom automobili nalazila kompletna porodica koji niko nije uspio spasiti. Takve tvrdnje na kraju su se pokazale neistinitim.

Prošle sedmice mediji su prenijeli i brojne videozapise objavljene na društvenim mrežama, a na kojima se nalaze smrskani automobili uključujući i Hummer H3.

Nekoliko desetina osoba još se smatra nestalima nakon blatnih bujica u kojima je poginulo najmanje 17 osoba na jugu Kalifornije, a uništene su brojne kuće i blokirana ključna putna  čvorišta.

Olujne kiše u ponedjeljak i utorak, prve u deset mjeseci, izazvale su blatne bujice na brdima Montesita i ostalih gradova u okrugu Santa Barbara, sjeverozapadno od Los Anđelesa.

(Klix.ba)