Obilježili krsnu slavu MUP-a Srpske

  • 19.11.2017.14:18

U Crkvi Rođenje Presvete Bogorodice u Mrkonjić Gradu danas je, povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, služen parastos za poginule pripadnike MUP-a Srpske u proteklom otadžbinsko-odbrambenom ratu.

Nakon parastosa, položeni su vijenci na spomen-ploču poginulim policajcima sa područja ove opštine, koja se nalazi na zgradi Policijske uprave.

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je su poginuli policajci bili svjesni da je srpski narod u posljednjoj deceniji 20. vijeka došao ponovo u iskušenje da se bori za slobodu, otadžbinu i vjeru.

Мркоњић Град - обиљежавање крсне славе

"Bili su svjesni šta znači sloboda, odbrana svoga prostora, porodica, grobova, stali su u prve redove i, nažalost, tu su borbu platili životom", istakao je Savanović.

On je napomenuo da ostaje obaveza svima da se sjećaju i iskazuju neizmjerno poštovanje i zahvalnost prema tim ljudima, te da ni njihove porodice ne smiju biti zaboravljene.

Načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad Milan Milekić kaže da je parastosom, prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca odata počast poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske koji su svoje živote ugradili u temelje Srpske.

"Ovim činom smo pokazali da oni nisu zaboravljeni i da će živjeti u nama dok smo i mi živi", naglasio je Milekić.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad organizovan je prijem za porodice poginulih i nestalih pripadnika policije.

(Srna)