Novine na Banjalučkom polumaratonu

21:40, 14.11.2017.
Thumbnail

Nova staza i novi koncept, spremni su za 4.izdanje banjalučkog polumaratona. Iako je do starta trke ostalo pola godina, organizatori ništa ne prepuštaju slučaju, pa su već sada javnost upoznali sa novinama koje spremaju.

Jedna od najbitnijih je nova ruta staze. Za razliku od ranijih godina, kada su trčala dva kruga, naredne se trči jedan, duz gradskog jezgra.

“Stara staza je išla oko grada. Nije se ulazilo unutra. Sada smo bukvalno zauzeli čitav grad. Ono što je još pozitivno je da , čim posljednji trkač prođe kroz jedan dio staze, taj dio se otvara za saobraća. Nismo više zatovreni unutar “prstena” iz kojeg ne može da se ni uđe ni izađe”,kaže Vladimir Selec, osnivač Banjalučkog polumaratona.

Start je na Trgu Krajine, a cilj na tvrdavi Kastel.

Uz novu stazu, organizatori spremaju svojevsrni trkacki vikend. Polumaratonska trka, održaće se u subotu, 12 maja, a dan ranije i dan kasnije, biće odražano još nekoliko trka uz raznovrsne sadržaje.

“Maraton prerasta u jedan događaj u kojem će biti i zabave, edukacije i festivala. To će biti vikend sporta, zabave kulture, ljubavi i dobrih vibracija“, navodi Goran Ćorić, organizator.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojiči kaže da je polumaratonska trka od velikog značaja za grad.

“Važno je da ova trka pozicionira Banjaluku u jedan od regionalnih centara, rame uz Ljubljanu, Zagreb, Novi Sad i Beograd. Banjaluka želi da tu bude pozicionirana i sportski i kulturno i na sve druge načine. To se uklapa u našu sliku da privlačimo turiste i goste”, izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Do sada je Banjalučki polumaraton privukao više od 10 000 trkača u glavnoj trci, onoj polumaratonskoj. Kroz koju godinu, želja nam je kažu organizatori, da i trka postane duža pa da se dičimo i Banjalučkim maratonom.