Nova kuća za porodicu Peranović

20:23, 15.08.2015.
Thumbnail

Na temeljima stare, u poplavi devastirane, nikla je nova kuća za porodicu Peranović. Broje dane do povratka u dom koji su napustili prije petnaest mjeseci. Prije tri mjeseca je počela gradnja novog krova nad glavom. Zahvaljujući donatorima, sagrađen je duplo veći.

“Prelijep osjećaj kad dobijate svoju novu kuću, na starom temelju, zemljištu, ne znam šta bih rekao samo da nam je što prije, ima još nekih sitnica da se završi”, rekao je Nedeljko Peranović.

Nestrpljivi su da urede dvorište, ofarbaju ogradu. Novi život na starom mjestu će, kažu Peranovići, započeti sa kćerkama i unucima. Napustiće spavaonice kasarne, u kojoj su mjesecima jedini stanari.

“Ja bih, što se mene tiče, sad ovdje ostala bez ključeva. Stvarno je užitak. Vjerujte da je više dodijalo, ja sam željna te neke kućne atmosfere, ne moram imati ni namještaj, ne moram imati ništa, ali da imam svoj kutak”, kazala je Jasna Peranović.

Novac za gradnju prikupljen je zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Izvođačima nedostaje još koji dan da dovrše radove. Fali još namještaja, ali su mnogo, kažu Peranovići, zahvaljujući se i našoj televiziji, dobili. Stizali su paketi, bijela tehnika, kreveti. Sada samo čekaju ključeve da se smjeste.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!