Nova dvorana obradovala banjalučke sportiste

19:40, 24.05.2018.
Thumbnail

Banjalučki rukometaši, košarkaši i odbojkaši od jeseni dobijaju još jedno mjesto za trening i utakmice. Sljedeće sedmice počinje rekonstrukcija i prenamjena bivšeg šoping centra u sportsku dvoranu.

"Sigurno će, ne rasteretiti samo rukometni klub Borac, nego rasteretiće kompletnu Banjaluku, Mi smo sada osuđeni na jednu dvoranu, bukvalno na jednu dvoranu. Kada je u dvorani 'Borik' sajam u dvorani u Lazarevu je loše. Ne možemo izbaciti djecu koja imaju čas i onda moramo zvati Čelinac", rekao je Vladimir Branković, direktor RK Borac.

Raduju se igrači. Kažu da jedva čekaju da pod nogama zaškripi parket u novoj dvorani.

"To je velika stvar za Banjaluku. Što se tiče dvorane 'Borik', nedavno je preuređena, tu nema primjedbe. Sada za ostale dvorane, dvorana 'Mejdan' je isto u redu, ali sigurno što je potrebno Banjaluci je još jedna dvorana", kazao je rukometaš "Borca" Srđan Lončar.

Radiće se kompletna rekonstrukcija vanjskog i unutrašnjeg djela bivšeg šoping centra, uz izgradnju svlačionica. Gabaritima će najviše odgovarati odbojkašima, košarkašima i rukometašima.

"Uradiće se krovopokrivački radovi, nači potpuno novi radovi, naravno radiće se podovi, zidarski radovi.  Za razliku od prethodne imaće lift i rampu za invalide, takođe kupatila i toalete koji su prilagođeni invalidima pored ostalih selekcija", rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka.

Rekonstrukcija će koštati milion i 330 hiljada maraka. Biće finansirana iz gradskog budžeta i od emisija obveznica.