Nevrijeme pogodilo Mostar: Olujni vjetar lomio drveće

17:20, 11.09.2017.
Thumbnail

Kišno nevrijeme praćeno snažnim vjerom, koje je danas nešto iza 15 sati pogodilo Mostar, poplavilo je mnogobrojne objekte i polomilo stabla širom grada, te nanijelo je ogromne materijalne štete, a na pojedinim gradskim prometnicama uzrokovalo potpuni kolaps.

U snažnom nevremenu poplavljeni su mnogobrojni objekti, a stabla koja je snažna bura lomila zablokirala su mnogobrojne saobraćajnice i oštetile brojne automobile.

mostar nevrijeme 5

Ekipa Anadolije je nakon divljanja bure, je na gradskim prometnicama zabilježila pravi kaos.mostar nevrijeme 4

Ulica kralja Tvrtka potpuno je blokirana za saobraćaj, jer je po automobilu marke BMW koje je bilo u prolazu palo ogromno stablo.

U automobilu su bile dvije osobe, a niko nije povrijeđen, ali je nanesena ogromna materijalna šteta.mostar nevrijeme 3

Policija radi uviđaj, a vatrogasne postrojbe rade na uklanjanju ostataka stabla s gradske saobraćajnice, kako bi se što prije riješio kolaps u tom dijelu grada.

Snažno nevrijeme srušilo je i stup u Ulici kneza Višeslava Humskog, gdje takođe vatrogasci rade na regulisanju saobraćaja.mostar nevrijeme 2

Polomljena stabla uzrokovala su kolaps i u Ulici Mostarskog bataljuna, kao i u Ulici Kralja Tomislava, a u gradskom parku Zrinjevac je lomljenjem stabala nastala velika materijalna šteta kao i na mostarskom šetalištu mnogima poznatom kao Lenjinovo šetalište.mostar nevrijeme 1

(Anadolija)