Neum: Održana najveća IT konferencija u BiH

19:53, 19.04.2018.
Thumbnail

Najpoznatije IT kompanije u državi stigle su u Neum. Počela je najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH. Ovogodišnja Microsoft NetWork konferencija održava se pod sloganom „Samo je nebo granica“, okupila je hiljadu učesnika i traje tri dana.

"Učesnici će imati priliku na preko 90 predavanja u šest različitih sesija da čuju koji su to noviteti, koje su to prakse koje se dešavaju u BiH. Imaće priliku da čuju o partnerskim rješenjima i onome što Microsoft donosi u narednoj godini", kaže Omar Krivošija, direktor Microsofta za BiH.

Zato su pored značajnih predavanja predstavljena i inovativna rješenja. Za svakog ljubitelja tehnologije našlo se ponešto. Dosta korisnog čuli su studenti ali i nastavnici.

"Predstavili smo i Microsoft inovativni program kako u stvari nastavnici mogu postati Microsoft inovativni predavači komunikacijom na portalu education.microsoft.com, kaže predavač Adin Begić.

Microsoft NetWork konferencija značajna je i bosanskohercegovačkim IT firmama. Jedan od zlatnih sponzora manifestacije je i kompanija "Prointer" iz Banjaluke.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo da budemo dio ove konferencije kao zlatni sponzor. Tu smo i radi razmjene iskustava i radi zanimljivih predavanja koja su ove godine vrlo značajna za našu struku", kaže Dajana Bogdanić, marketing menadžer kompanije "Prointer".

NetWor konferenciju Microsoft organizuje osmi put, a već četvrtu godinu za redom su u Neumu. Organizatori kažu da bi ovakvih dešavanja u BiH trebalo biti još više.