Nema ništa od Vučićevog odlaska u Zagreb?

07:23, 04.10.2017.
Thumbnail

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najvjerovatnije neće doći u Zagreb do kraja godine kako je bilo predviđeno i posjeta se odgađa do daljnjega.

Dvije kancelarije, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vučića u stalnom su kontaktu, ali za sada nije poznat datum kada će doći do zvanične posjete predsjednika Srbije.

U Zagrebu samo kažu da je došlo do “pomaka termina!”, ali se ne navode razlozi. Nezvanično može da sazna da je riječ o novom talasu zaoštravanja odnosa.

Prije svega se to odnosi na reakcije Zagreba nakon podizanja spomenika majoru Milanu Tepiću, te izjave ministra Aleksandra Vulina da se devedesetih godina prošlog vijeka vodio građanski rat. Zvaničnom Zagrebu su zasmetale i izjave Ivice Dačića da hrvatski zvaničnici veličaju ustaštvo, pa je očito ocijenjeno da nije vrijeme za susret dvoje predsjednika koji je trebao da otvori novu stranicu u odnosima Srbije i Hrvatske.

U ovom trenutku nema najava kada se planira dolazak Vučića u Zagreb, a na hrvatskoj strani se može čuti da to prije svega zavisi kako će se dalje razvijati odnosi između dvije zemlje.

(Novosti)