Nema dogovora oko raspodjele prihoda od PDV-a među entitetima

16:02, 05.02.2018.
Thumbnail

Upravni odbor Uprave za inidirektno oporezivanje /UIO/ BiH danas nije postigao saglasnost o prijedlozima za konačna poravnanja raspodjele prihoda od PDV-a sa jedinstvenog računa između entiteta za 2012, 2014, 2015, 2016. i 2017. godinu.

Na sjednici u Banjaluci nije usvojena odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period januar-mart 2018. godine, saopšteno je iz UIO BiH.

Nakon razmatranja inicijative za izmjenu Zakona o akcizama u dijelu duvanskih proizvoda, članovi Upravnog odbora UIO odlučili su da se formira radna grupa koja će uraditi sveobuhvatnu analizu i nakon toga, eventualno, predložiti izmjene i dopune zakonskih propisa.

Upravni odbor UIO primio je k znanju informacije o plaćenim kamatama po osnovu nezakonitog obračuna i naplate indirektnih poreza za period 2013-2017. godina, te o kontroli prometa lož-ulja uz obavezu menadžmenta UIO BiH da preduzme i dodatne aktivnosti.

Članovi Upravnog odbora UIO BiH primili su k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave u 2017. godini uz pohvalu za rekordno prikupljanje prihoda i preduzimanje mjera kako bi bili poboljšani uslovi za poreske obveznike, ali i rad Uprave.

(Srna)