Neđo Trninić pješači do posla

20:30, 22.09.2017.
Thumbnail

Neđo Trninić, ministar saobraćaja, saobraćaj baš i ne voli. Radije pješači. Tako i do posla. I danas je šetao i to Trgom Krajine. I podržao dan bez automobila.

Na pitanje da li je danas na posao išao biciklom ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, Neđo Trninić je odgovorio:" Ne, nisam zato što ja idem na posao pješke, otprilike sam 70 metara od radnog mjesta sa stanom tako da nema potrebe".

Evropljani vole više bicikl. Tako i šef kancelarije OEBS-a u Banjaluci. Bic, bajk, bajs- omiljeno je pevozno sredstvo i klincima. Oni najmlađi učili su danas kako da se ponašaju u saobraćaju.

bicikl1

Dan bez automobila obilježen je širom Srpske. To što se tako čuva priroda važna je stvar, ali najvažnija je ona kako sačuvati život. Statistika je zabrinjavajuća. Godišnje u Srpskoj bude više od 10 hiljada nesreća.

"Danas smo u svim gradovima Republike Srpske preko naših auto-moto društava u saradnji sa lokalnim zajednicama organizovali različite vidove skretanja pažnje na značaj pravilne upotrebe automobila, čuvanja životne sredine, upotrebe alternativnih prevoza i svega onog što može poboljšati kvalitet života", kaže generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić.

bicikliiii

Mnogi Banjalučani su, bar na jedan dan, automobil zamijenili biciklom ili jednostavno prošetali. A to treba češće činiti, kad god se ukaže prilika.