NDP: Skupštinsko rukovodstvo da objasni ko je ustupio salu uniformisanim licima

14:03, 14.01.2018.
Thumbnail

Narodni demokratski pokret /NDP/ zatražio je danas da se skupštinsko rukovodstvo zvanično izjasni i objasni ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizovao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih lica, te ustupio malu salu Narodne skupštine Republike Srpske.

"Zbog skandala, koji je poprimio i međunarodne razmjere, zahtjevamo da se skupštinsko rukovodstvo zvanično izjasni o pomenutom skupu i objasni ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizovao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih lica te ustupio prostorije Narodne skupštine, odnosno male skupštinske sale", saopšteno je iz NDP-a.

Iz ove stranke traže i od reprezentativnih boračkih organizacija, proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, da se izjasne o ovim aktivnostima i ograde od eventualnog učešća svojih članova u "još jednoj u nizu opasnih podvala u režiji neogovornih avanturista retrogradne političke orijentacije".

"Prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati Dan Republike, donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu Republike Srpske u svijetu", saopšteno je iz NDP-a.

NDP navodi da očekuje suvislo objašnjenje koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda.

(Srna)