Navijačima za nerede na Svjetskom prvenstvu zatvor ili protjerivanje

16:36, 14.11.2017.
Thumbnail

Navijačima koji budu pravili nerede na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2018. u Rusiji prijeti kazna od 14 dana zatvora i, ako to budu stranci, protjerivanje.

Ruske vlasti svim navijačima garantuju stoodstotnu bezbjednost, pa će poznatim stranim huliganima biti onemogućen ulazak u Rusiju tokom prvenstva.

Najveći problem za navijače biće smještaj - trenutno je rezervisano više od 60 odsto kapaciteta u moskovskim hotelima za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u fudbalu naredne godine, navode sportski portali.

Najviše se traži jeftiniji smještaj u malim hotelima i hostelima, a slobodna mjesta na takvim lokacijama u centru Moskve već danas je gotovo nemoguće pronaći.

Nedavno je FIFA izvršila inspekciju i prošla sve gradove domaćine, odnosno mjesta i stadione na kojima će biti igrane utakmice.

Svjetsko prvenstvo biće igrano u 11 gradova.

Moskva će imati dva stadiona na kojima će se igrati utakmice, a po jedan je u Sankt Peterburgu, Sočiju, Kazanju, Saransku, Kalinjingradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnjem Novgorodu, Jekaterinburgu i Samari.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine biće održano od 14. juna do 15. jula.